4. Посткоитални цистити, срещащи се при много млади жени.

5. При млади жени, приемащи Орални контрацептиви /ОК/, лигавицата на влагалището става по-ранима и има дразнене при полов контакт.

6. При жени страдащи от вагинизъм / силно болезнени полови контакти /.

7. При жени преди Менопауза или в периода на Менопауза страдащи от сухота във влагалището т.нар. вулвовагинална атрофия.

8. При жени след химио – или лъчетерапия / локално вагинално /, по повод онкологично заболяване.

Терапията с СО 2 лазер подобрява и възстановява еластичността и хидратацията на влагалищните стени и по този начин подобрява сексуалния живот на жената и партньора и

Лазерните естетични и терапевтични процедури с СО2 лазер се провеждат в амбулаторни условия, не се изисква пролежаване на жената в стационар, не се изисква предварителна подготовка, отнемат между 30-40 мин.
Не се изисква обезболяване. Единствено преди процедурите трябва да има изследване на влагалищен секрет за микробиология и профилактична цитонамазка / с нормален резултат/.
Трябва разбира се да има гинекологичен и ултразвуков преглед на жената, за да се изключи бременност и активни възпалителни процеси.

След процедура жената се връща веднага към ежедневните си задължения.

След направената процедура се изискват 4-5 дни без полови контакти, без посещения на басейни, сауни и вани.
Провеждат се от 3 до 7 процедури, с интервал от 1 месец между тях. Резултат се очаква на 10-ти до 15-ти ден след първа процедура. Но за да има дълготраен и пълен ефект са нужни поне 3 процедури. С последващи поддържащи 1 път в годината.
Ефекта се засилва и става по-продължителен, ако се съчетае и с локални препарати или витамини през устата.

Противопоказания за лазерна терапия:

Остри възпалителни заболявания на организма в момента на терапия.