За процедурата се използва собствена кръв от пациента, което изключва възможността за алергични или възпалителни реакции.

Това я прави абсолютно безопасна за пациента.

В нашата кръв има много формени елементи, хормони, хиалуронова киселина, белтък и др. Ние използваме в плазмолифтинга плазмата, която се получава след обработка на собствената кръв на пациента. Това на което разчитаме най-вече в нейното съдържание са Тромбоцитите, които се активизират след обработката и те са фактор на растежа, т.нар. Стволови клетки. Когато в организма ни възникнат форсмажорни обстоятелства, като травми, контузи и кръвоизливи, тромбоцитите се устремяват натам и възстановяват засегнатите тъкани. Плазмата обогатена с тромбоцити, стимулира по естествен начин клетъчния растеж, хидратира клетките, възстановява колагена. По този начин зоните в които се прави регенерират. Стават по-витални, по-хидратирани и по-еластични!

Да поговорим по-подробно за PRP терапията в естетичната гинекология.

Удобството на тази терапия, е че се провежда в амбулаторни условия и не изисква хоспитализация на жената, не изисква специална подготовка от нейна страна и няма странични ефекти. Единствено се изисква малък набор от лабораторни изследвания, които се назначават след преглед, според това каква естетическа или терапевтична корекция ще правим.

 

ПОКАЗАНИЯ ЗА ПЛАЗМОЛИФТИНГ:

1. Плазмотерапия на големи и малки срамни устни, влагалище, с цел подобряване качеството на сексуалния живот и усещанията по време на полов контакт и за двамата партньори.

2. При жени в менопауза и усещащи сухота и дразнене във влагалището .

3. Стрес инконтиненция в начален стадии.

4. Болезненост при полов контакт, т.нар. вагинизъм.

5. След раждане, при вътрешни и външни шевове, епизетомия, по-груби цикатрикси в тази област.

6. Изсветляване на кожата в областта на срамните устни ,които потъмняват от хормоналните промени през бременността. (особено, ако се съчетае с пилинг).

7. Може да се използва за уголемяване и подобряване чувствителността в т.нар. зона на G - точка във влагалището на жената.

Плазмата работи на мястото на приложението си. Затова освен в гениталната област, много жени вече знаят, че отдавна се работи плазмотерапия и лазерна терапия на лице, деколте и други части от тялото. Всички те са разработени за повишаване красотата и самочувствиета на жените.

 

ПРОТИВОПОКАЗИНИЯ ЗА PRP-ТЕРАПИЯ СА :

1. ХИВ позитивни пациенти

2. Имуносупресирани пациенти

3. Активни възпалителни процеси в ЗОНАТА на приложение.

4. Активни херпесни инфекции в ЗОНАТА на приложение.

5. Заболявания свързани с тромбоцитопения.

6. Пациентки на антикоагулантна терапия.

7. Активни бъбречни и чернодробни заболявания, свързани със сериозни лабораторни промени.

8. Психични заболявания.

 

СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ:

1. Хематом на мястото на приложение,който е бързопреходен

2. Лек оток, който отшумява за 24 ч.

Процедурите се изработват по индивидуален план за всяка дама, след преглед при мен, според нуждите от корекция. Именно индивидуалния подход гарантира успеха на автоложната биоревитализация с плазма обогатена с тромбоцити.

Трябва да се има пред вид ,че след прегледа се назначават минимални кръвни изследвания, в зависимост от естетичната корекция, която предстои. За някои от изследванията като микробиологично изследване на влагалищен секрет напр.,са нужни няколко работни дни докато се изработи.
За по-деликатните зони се прави предварително локално обезболяване със специален гел, за да се запази комфорта на работа и за дамата и за лекаря.
Еднократната процедура продължава от 40 до 60 мин. В това време се включва – вземането на кръв от жената, обработката и отделянето на плазмата оботатена с тромбоцити, локално обезболяване, поставянето на плазмата в определените зони.

Обикновено се правят между 3 и 7 процедури. Времето между тях е 2-3 седмици. Ефекта се вижда два-три дни след първата процедура, но за максимален резултат е необходимо да са направят 3 сесии през 2 седмици и последващи още 4 сесии през 1месец.